Om du er ung og skal dra ut på reise i den vide verden bør du sjekke hvilke forsikringer du bør skaffe før avreise. Dette gjelder gjerne for unge på backpacker tur, men selvsagt også alle og en hver som har planer om å reise sikkert.

Verden er stor og det finnes mange ulike kulturer der ute. Å reise er selvsagt spennende, lærerikt og ikke minst gøy! Likevel er det viktig å ta riktige forhåndsregler for å sikre at reisen går knirkefritt. Ting kan skje på reise, særlig når man ikke er kjent på stedene man drar. Da vil det være litt ekstra viktig at man er forsikret i tilfelle noe skulle skje. Dette sikrer at man får hjelp om man trenger og at hjelpen kommer raskt.

Reiseforsikringer

Reiseforsikring er noe du bør skaffe deg, og faller for de fleste ganske naturlig. Sjekk gjerne opp i hvilke forsikringer familien har og om du fremdeles kan bli dekket av disse forsikringene. Om familiens forsikring gjelder vil være avhengig av din alder og bosted. I tillegg kan det være lønnsomt å bruke et kredittkort til å bestille reisen, ettersom mange kredittkort har inkludert reiseforsikring. Dersom du ikke dekkes av familiens forsikring eller gjennom kredittkort, bør du absolutt skaffe reiseforsikring utenom.

Dette bør du tenke på

Hvor lenge du skal ut å reise vil påvirke hva slags forsikring du bør skaffe deg. Dersom det er kun snakk om en enkeltreise vil en vanlig reiseforsikring holde. Skal du på den andre siden reise over lenger tid bør du bestille en helårsreiseforsikring. Her er det viktig å sjekke vilkårene i avtalen og hvor mange reisedager du kan ha sammenhengende. De fleste reiseforsikringer har en viss grense på antall dager reisen kan være på om gangen, mens andre reiseforsikringer dekker deg fra du går ut døra hjemme og til du er hjemme igjen.

Det virker kanskje selvsagt, men husk for all del å betale forsikringene dine. Med utelatte betalinger får du ikke bare økonomiske problemer, men du kan slite med å få den hjelpen du faktisk trenger om problemer oppstår. Husk også at når du er på reise bør du alltid ha forsikringskort tilgjengelig, enten på mobilen eller i lommeboken.