Om du skal ut å reise med bil vil riktige papirer gjøre bilturen hyggeligere og du slipper å bekymre deg for eventuelt ting som kan oppstå. Et av papirene du bør ha i orden er det grønne kortet.

Mange nordmenn velger å bruke bilen til å reise på lange bilferier gjennom Europa, for eksempel til Frankrike eller Spania. Så lenge man følger lover og regler for hvordan man skal kjøre, har med riktig papirarbeid og vet hvor mye hvile som kreves på lenger bilstrekninger er bilferier en god måte å feriere på. Husk å sjekke om du skal til land som reiser på motsatt side av veien, som for eksempel Storbritannia.

Dette må du ha med

Du må naturligvis ha med alle reisende sine pass, førerkortet og bilens vognkort. I tillegg skal du ha med det grønne kortet, dette er for at myndighetene skal ha informasjon om noe skulle skje ved en ulykke. Det grønne kortet er et internasjonalt forsikringsbevis som viser til at du har en gyldig ansvarsforsikring. Skulle en ulykke skje vil det bli mye enklere ettersom motparten vet at du har forsikring.

Forsikringen gjelder ikke i alle land, så her er det viktig at du tar kontakt med forsikringsselskapet eller leser i vilkårene for å finne ut hvilke land forsikringen ikke gjelder i. Om du likevel skal reise til disse landene bør du ta kontakt med de for å høre hva som trengs for at du også kan bruke dine forsikringer der.

Reiseforsikring

Ut på tur, aldri sur – i hvert fall når du har de riktige forsikringene. Med reiseforsikring for deg og alle medreisende vil dere være trygge om noe skulle skje. Finn ut hva bilforsikringen dekker av løsøre i bilen og hva en reiseforsikring vil dekke. Husk også å sjekke tidsbegrensningen i reiseforsikringen, ettersom det er mulig du må ha en lenger forsikring om reisen overstiger 30 dager.